Imprimeix
Darrera actualització de divendres, 17 febrer 2017

Departament de grec.

grec

GREC - Batxillerat Humanístic

La civilització grega ens ha donat valuoses aportacions, ja que és la base de la nostra cultura occidental (Literatura, Arts Escèniques, Dret, Filosofia, Ciències, etc.). La llengua dels grecs és l'origen de moltes paraules, i amb el llatí van donar pas a les llengües romàniques. Grècia ens ha donat: filòsofs com Sòcrates, Plató i Aristòtil; poetes com Homer, Hesiode, Safo, Píndar, Calímac; historiadors com Heròdot, Tucídides, Xenofont, Polibi; polítics com Soló, Pèricles, Temístocles, Demòstenes, Alexandre El Gran; dramaturgs com Èsquil, Sòfocles i Eurípides; arquitectes, pintors i escultors com Cal·lícrates, Fídias, Políclet, Hipòdam, Praxíteles; científics com Tales, Pitàgoras, Arquímedes, Ptolomeu, Euclides, Parmènides, Hipòcrates, Galé.

Et servirà per a dominar la gramàtica i expressar-te millor en un món, on la comunicació  és imprescindible. A més usaràs les noves tecnologies webs, wikis, blogs, etc. Aprendràs mitologia, aniràs al teatre clàssic.

L'assignatura de Grec es pot estudiar en el Batxillerat Humanístic com a matèria troncal de modalitat en 1r Grec I, i com a  materia troncal d'opció en 2n Grec II. Per estudiar aquesta assignatura en 1r de batxillerat no cal haver cursat Cultura Clàssica en ESO, ni Llatí a 4t ESO, però sí que és necessari en 2n de batxillerat haver-la cursat en 1r.

mussol
grecia

CULTURA CLÀSSICA - ESO

Serà una assignatura amena i participativa. Coneixeràs d'una manera divertida aspectes de les civilitzacions grega i romana, i la seua influència en el nostre món actual. Et servirà per a ampliar la teua cultura i conéixer millor el teu entorn sociocultural, així com per a tindre una bona base en estudis superiors (Art, Història, Llengües, Dret, Ciències...).

Coneixerem: els déus i herois de la mitología clássica; els personatges més importants de l'Antigüitat; la vida quotidiana dels antics grecs i dels romans; el teatre grec i romà; la pervivència del món romà a la Comunitat Valenciana.

Averiguarem perquè: el vocabulari tècnic i científic procedeix del grec; la Ilíada i l'Odissea són les primeres obres de tota la literatura europea; el món i la cultura clàssica van servir d'inspiració als grans escriptors i artistes del Renaixement; els Jocs Olímpics, la primera marató, etc.

El Departament de Grec junt al de Llatí imparteixen l'assignatura optativa de Cultura Clàssica, que podeu triar en qualsevol curs de l'ESO.

Per informar-vos millor, podeu visitar els vídeos penjats en:

 http://lesalesdepegas.blogspot.com.es/

Cap de departament: Francisco Domínguez Ruano
Despatx: 302 3r pis

© 2012-2017 IES Matilde Salvador